Flytering, eller belly boat, gir flotte muligheter til godt fiske i vann omringet av tett vegetasjon.
Tekst: John Arne Paulsen
Benyttelse av flytering åpner ikke for rask navigering på vannet, men det er heller ikke nødvendig for en sportsfisker. Denne typen fiske gir deg mulighet til å komme til der det er umulig å fiske fra land. Det er utfordrende og morsomt å få napp i en slik farkost. Bildet til denne artikkelen viser en flyteringfisker med sving på fluestanga i ferskvann.
– Utrolig morsomt!
Det gir en helt egen følelse å gli bakover i vannet med flyteringen, takket være svømmeføtter. En god teknikk gir relativt lite bevegelse i vannskorpa, men det er selvfølgelig uunngåelig å ta seg helt umerket fram. Erfaringsmessig er det derfor lurt å ta pauser på gunstige steder der fisken kan være. Ved bruk av flytering er det mulig å komme svært nær fisken uten å skremme den.
– Fiske fra flytering er vanedannende og utrolig morsomt! Du kommer til på steder på en helt annen måte enn når du fisker fra land, og du kan legge all konsentrasjonen i selve fisket, står det å lese hos guidelineflyfish.com.
Meite, flue, sluk
I en godt oppumpet flytering sitter du høyt nok i vannet til at det greit lar seg gjøre å kaste med fluestang. Flytering kan selvfølgelig også benyttes til meitefiske eller fiske med sluk.
Et “must” innen denne typen fiske er en håv. Det er vrient å fange fisken uten. De fleste flyteringer har egne festeanordninger spesialberegnet på håv.
Unngå vadebukser
Kun beina er under vann, men det er uansett fornuftig å kle seg i våt- eller tørrdrakt. Vadebukser er det ikke tilrådelig å bruke. Om du skulle være uheldig og velte ut av flyteringen, er det ikke akkurat gunstig å få vadebuksa full av vann.
Og ikke minst er det viktig med de tidligere nevnte svømmeføttene. For uten dem kommer du deg knapt av flekken.
Les også: Konrad tro til da asfalten slo sprekker
ADLINK: Trenger du en ny sovepose? Milrab har i skrivende stund tilbud på Blue Cazoo fra The North Face til kr. 1999.-
Bellyboat er artig å fiske fra, men jeg anbefaler å prøve en packraft. Veier svært lite og er lett å bære med seg til bortgjemte skogsvann. Man kommer til nesten over alt og man kan rulle den sammen og ha den i eller på sekken. Den er lettpadlet, stabil med stor lastekapasitet og tåler mye. Er selv blitt hekta på packraft og bruker det mye 🙂